Kvalitná chlorella je silno tmavá (viď naše fotografie). Tmavá farba poukazuje na vysoký obsah chlorofylu, a teda vhodné podmienky pri pestovaní.
Minimum firiem ponúka Chlorellu japanese dezintegrovanú (teda s rozrušenou bunkovou stenou). Využiteľnosť takejto chlorelly je prakticky nulová, jediným efektom je mechanické čistenie čreva. Salvia Paradise® dodáva kvalitnú dezintegrovanú Chlorellu japanese, ktorej využiteľnosť je až 83 % biomasy.
Pozor, pre dobré vstrebanie chlorelly je nutné rozrušenie bunkovej steny (dezintegrácia). Toto je pri produkte Salvia Paradise® zaručené.
Tieto vlastnosti predurčujú chlorellu pre udržanie vitality a energie. Nové štúdie ukazujú, že moderný človek sa behom niekoľkých rokov bez GREEN FOOD pravdepodobne nezaobíde. Civilizačné vplyvy a okolie plné toxických látok, toto všetko pôsobí na naše telá a ako sa zdá, momentálne najúčinnejšou obranou sú ZELENÉ POTRAVINY na čele s chlorellou a spirulinou. Tieto umožňujú toxické látky a voľné radikály z tela efektívne odbúravať a zároveň dodávajú potrebné látky, ktoré sa v našej strave vyskytujú minimálne.
Mnohokrát sa možno na internete stretnúť s odkazom, že Chlorella pyrenoidosa je účinnejšia než Chlorella vulgaris, čo samo o sebe vypovedá o nedôveryhodnosti predajcu. Chlorella vulgaris je názov rodový, ktorý obsahuje asi 10 druhov chlorelly (pyrenoidosa, kessleri atď.).
Chlorellu užívame všade tam, kde potrebujeme:
- čistiť organizmus,
- podporiť prirodzenú obranyschopnosť organizmu – imunitné zdravie,
- udržať vitalitu a energiu,
- podporiť správne trávenie,
- normálne fungovanie pečene,
- normálnu zdravú činnosť srdca a ciev.
Chlorella a spirulina sú a budú omnoho častejšie využívané vďaka svojim antioxidačným vlastnostiam, obzvlášť v dnešnom hektickom svete plnom toxínov.
Odporúčané dávkovanie a spôsob prípravy: Pol čajovej lyžičky chlorelly rozmiešame vo vode a vypijeme. Užívame 3× denne. Dávkovanie pol čajovej lyžičky je vyššie než je obvyklé. V prípade nevoľnosti odporúčame dávkovanie znížiť.
TIP na prípravu: Do pohára s práškom pridáme iba 2× viac vody ako prášku a rozmiešame na pastu, ktorú rozriedime tekutinou – pri takomto postupe nevznikajú hrudky.
Pôvod: Japonsko
Surovina na prípravu bylinkového čaju – nálevu
Tabuľka nutričných hodnôt:
|
Nutričné hodnoty v 100 g
|
V ODD** (1,5 lžičky = cca 5 g)
|
Energetická hodnota
|
1 691 kJ/404 kcal
|
85 kJ/20 kcal
|
Bielkoviny
|
64 g
|
3,2 g
|
Sacharidy
|
10 g
|
0,5 g
|
- z toho cukry
|
0 g
|
0 g
|
Tuky
|
13 g
|
0,7 g
|
- z toho nasýtené mastné kyseliny
|
1,9 g
|
˂ 0,1 g
|
Vláknina
|
14 g
|
0,7 g
|
Soľ
|
0,04 g
|
˂ 0,01 g
|
Železo
|
57,1 mg
|
2,9 mg (20,4 %)*
|
Riboflavin (Vitamin B2)
|
5,88 mg
|
0,29 mg (21,00 %)*
|
Kyselina listová
|
2 000 µg
|
100 µg (50,0 %)*
|
*% RHP - Referenčná hodnota príjmu
** ODD - Odporúčaná denná dávka
FAQ:
Čo znamená, že predávate dezintegrovanú chlorellu?
Dezintegrované (rozrušená bunková stena) – využiteľnosť 83 %